DICHTBIJ en VERWEG

Nieuwe schilderworkshop donderdag 5 juni, aanvang 19.00 uur

De workshop wordt verzorgd door beeldend kunstenaar Hanny Siersema
– Kosten PMZ leden 12,50
Introducees: 22,50

De illusie van ruimte in het schilderij door middel van kleuren = het kleurperspectief

Kleuren zijn minder intens naarmate ze zich dichter bij de horizon bevinden. Dichtbij zijn de contrasten groter dan verweg. Door bepaalde kleuren, contrasten en kleurcombinaties te gebruiken kunnen we diepte in het schilderij creëren: de zogenaamde llusie van diepte of “verte” in je schilderij.  Dit is de kennis gebaseerd op waarnemingen in de buitenlucht en op kennis van schilders door de eeuwen heen.

Aan de hand van oefeningen gaan we hiermee aan de slag. Diepte creëren door bepaalde kleurcombinaties en contrasten te gebruiken. Daarna kan ieder op een doekje een landschap met diepte of anderszins ruimte gaan schilderen. (realistisch of abstract).

Ter inspiratie kun je landschapfoto’s meenemen.

Dichtbij en Verweg

Met deze kennis en het werken ermee ben je in staat diepte te schilderen, in een landschap-interieur-enz.

Of de diepte in je schilderij te versterken door toepassing van deze kleurkennis.

Graag tot ziens