Cursus Yoga via PMZ

 

De PMZ is weer verheugd u in 2015 aan te kunnen bieden:

Vervolg op de  cursus Yoga van Monique van der Meché:

10 lessen voor 55 euro

( normaal 75 euro, nu met een korting van €20,00 p.p van de PMZ. )

Maximum aantal deelnemers: 15 ( indien er teveel aanmeldingen binnenkomen, wordt u op de wachtlijst geplaatst voor een eventueel vervolg, waarbij er weer andere medewerkers voorrang krijgen),

Waar:  ruimte van de fysiotherapie route 0.8

Data en tijd:  dinsdagen van 17.15-18.15 uur

Voor leden PMZ ( als u geen lid bent, kan dat heel snel geregeld worden via de personeelswinkel)

Introducés* alleen mogelijk bij minder aanmeldingen dan 15

Start op 6 januari 2015, rest data in overleg op 06-01

Inschrijving en aanmelding:

Eerst aanmelden via de mail:  moniquevandermeche1974@gmail.com , dan  z.s.m het geld  (€55,00 )  overmaken op gironr.   ING     334248 t.n.v Pers.ver. MZH ovv Yoga cursus PMZ.    Hiermee is uw  aanmelding definitief.

Als introducé kan alleen iemand aangemeld worden die Geen medewerker is van het ziekenhuis.

 


Ik ben Monique van der Meché en een aantal jaren geleden ben ik zelf in contact gekomen met yoga.

Door een druk bestaan kwam de behoefte met de jaren om meer rust in mijn leven in te bouwen en had ik veel nek en schouder klachten. Door middel van de fysiek krachtige oefeningen en de concentratie die daar bij gepaard gaat begon ik me zowel fysiek als mentaal beter te voelen. Door deze ervaring ben ik verder geïnteresseerd geraakt in yoga en de achterliggende filosofie. In 2010 ben ik gestart met de 4 jaar durende docenten-opleiding in Bilthoven aan het Saswitha instituut. Dit is de oudste yoga-docenten opleiding in Nederland.

 

In deze tijden van drukte en hectiek is het de kunst om een pas op de plaats te kunnen maken en stil te staan waar het in het leven voor jóu echt omdraait. Yoga kan hier bij helpen.

Men zeg niet lenig genoeg te zijn voor yoga. Maar yoga gaat niet om het lenig zijn  maar o.a. je lichaam leren kennen en hierdoor dichter bij jezelf tekomen. Je leert hierdoor je eigen grenzen bewaken, zowel fysiek als mentaal.

Het gevolg is dat je fysiek (en mentaal) soepeler maar ook sterker wordt.

 

Yoga doe je helemaal voor jezelf. Even uit de drukte en hectiek van de dagelijkse beslommeringen.

Bij yoga gaat het niet om zo snel mogelijk je doel te bereiken, zoals bv. je neus op je knieën te kunnen krijgen, maar júist om de weg er naar toe.  Met evt. een omweg of een tussenstation kan je mooie dingen tegen komen. Dit geldt ook voor de weg die jezelf bewandelt tijdens een yoga houding, het gaat om dé ontmoeting met jezelf!

 

De yoga lessen zijn voor iedereen toegankelijk, per slot van rekening doe je het voor jezelf en zijn oefeningen altijd aan te passen aan je eigen kunnen op dat moment. In de les is het zoeken naar de juiste balans tussen inspanning en ontspanning. Elke les wordt afgerond met een eind ontspanning.

 

Namasté