Klooster Ter Apel

We gaan in de maand oktober iets heel bijzonders doen!

We hebben een bezoek geregeld aan het Klooster in Ter Apel!
We vertrekken op woensdag 26 oktober om 12.30 uur vanaf het welbekende vertrekadres, parkeerplaats bij de Stadjershal.
We vragen autobezitters die zelf rijden en een plekje over hebben voor een medesenior dit aan te geven. Voor leden die rechtstreeks naar Ter Apel reizen, vragen we dit te vermelden bij aanmelding.
Je wordt ontvangen met koffie of thee en Groningerkoek of een plakje cake in Hotel Boschhuis, Ter Apel. Parkeerplaats is bij het Boschhuis, Boslaan 6, 9561 LH Ter Apel.

Ter Apel 4 Ter Apel 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna verplaatsen we ons naar de overkant naar het klooster voor een rondleiding. Het is een voormalig klooster uit de 15e eeuw en het bezoeken zeer waard. Het is een uniek historisch bouwwerk, een fraai gesitueerd gebied omringd tussen de loofbomen. Onder leiding van een gids krijgen we een bezichtiging en beleven we het kloosterleven van weleer in de diverse eeuwenoude vertrekken op de begane grond, 1e verdieping en kelder.

Ter Apel 5

 

 

 

 

 

 

 

Deze rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur. Afhankelijk van het aantal deelnemers gaat dit in 1 of 2 groepen. Daarna is er tijd bijv. het winkeltje te bezoeken.
Klooster Ter Apel is gedeeltelijk toegankelijk voor rolstoelhouders, er is een lift en een invalidentoilet. Elektrische rolstoelen en scootmobielen zijn niet geschikt.
Kosten: leden gratis, introducees € 5,00.
Aanmelden graag bij proelfszema@planet.nl of koosscholtens@home.nl , dit kan t/m 22 oktober. Graag zo mogelijk eerder i.v.m. het bespreken van de gidsen.
Met vriendelijke groet,
Contactpersonen seniorenclub