Landgoed Mensinge

Beste senioren,

Op woensdag 12 april krijgen wij een rondleiding op Landgoed Mensinge en gaan wij tevens het Scheepstra Kabinet bezoeken in Roden.  Door de mooie omgeving, het interieur en de rijke historie behoort landgoed Mensinge tot één van de meest boeiende landgoederen van Drenthe. Het grootste gedeelte van het landgoed is rolstoelvriendelijk.

Adres: Mensingheweg 1-7 te Roden.

 

In de prachtige monumentale Scheepstra school (ca 1890) bevindt zich een authentiek leslokaal met een expositie van Hindericus Scheepstra, de bedenker van Ot en Sien en vele generaties leerden lezen met de eerste woorden van de leesplank aap – noot – mies. Het Scheepstra Kabinet is rolstoelvriendelijk. Na de bezichtiging van de school is er tijd voor koffie/thee met iets lekkers.

Adres: Schoolstraat 1, Roden.

MJJ-Scheepstra12
Jullie kunnen zowel parkeren op de Brink als aan de Mensingheweg. Allen verzamelen om 13.25 uur op de parkeerplaats aan het begin van de Mensinghe weg. De bezichtigingen beginnen om 13.30 uur.

Verzamelplaats: Laan Corpus Den Hoorn t/o Stadjershal, vertrek om 13.00 uur.
Bij opgeven vermelden of je rechtstreeks of via de verzamelplaats gaat.
Leden gratis, 1 introduce per lid à € 5.00
Opgeven  t/m  8 april per e-mail bij Froukje Bos: fbosblaauw@gmail.com
Telefonisch bij Koos Scholtens : 0651088438

 

Met vriendelijke groet,

Contactpersonen Seniorenclub