Bouw Martini Ziekenhuis

Een overzicht van de bouw van het Martini Ziekenhuis is fotografisch vastgelegd.
Een initiatief van Bert Klok die geregeld foto’s heeft gemaakt van het bouwterrein en dit gehele proces heeft weten vast te leggen.

Collega Feiko Slijm is in 2005 als leverancier van foto’s voor de oude website begonnen, om in eerste instantie sfeer foto’s van ‘van Ketwich’  op de site te plaatsen.
Ook Jan Hendriks, Feiko en Carel Hoving (maker van officiële foto’s voor het Martini Ziekenhuis) hebben hierin een bijdrage geleverd.

14 November 2003 officiële start Nieuwbouw

4fa39ab0
Vanmiddag is het officiële startsein gegeven voor de nieuwbouw van het Martini Ziekenhuis. Dhr. Thiadens, voorzitter van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis, refereerde in zijn toespraak aan het feit dat het bouwproces niet zonder slag of stoot is gegaan: ‘Er zijn in de loop van de jaren plannen ontwikkeld die om wat voor reden dan ook stierven in schoonheid of niet haalbaar bleken. Het huidige beddenhuis op Van Swieten nam in het oude bouwplan een centrale positie in. Verbouw van en aanbouw bij het huidige ziekenhuis zou ons op langere termijn in grote logistieke problemen brengen. Daarbij wilden we met het nieuwe ziekenhuis flexibel kunnen inspelen op ontwikkelingen in de zorg. We besloten daarom in te zetten op een switch in de nieuwbouwplannen: geen ver- en aanbouw bij het huidige ziekenhuis, maar een compleet nieuw ziekenhuis ernaast.’

Vervolgens schetsten verschillende mensen (o.a. patiënten, kinderen, bezoekers, oud-minister van VWS mw. Borst, artsen) in een film het beeld waaraan volgens hen het ziekenhuis van de 21ste eeuw zou moeten voldoen. Daarop gaf gedeputeerde Zorg, mw. Mulder het officiële startsein. Zij werd daarbij geholpen door de dokters van de 21ste eeuw. De kinderen, gekleed in dokterstenue, onthulden samen met de gedeputeerde een bouwbord omkleed met tekeningen van kinderen die hun visie op de toekomst van het ziekenhuis weergeven.