Proefles Yoga

Waar: fysio ruimte MZH, route 0.8

Wanneer: 8 oktober Tijd: 18.30 uur.
Kosten: gratis voor PMZ leden
Opgave: via opgaveformulier website PMZ
Maximum deelnemers: 15
Handig om mee te nemen: Iets warms voor na de les, matje om op te zitten.
Aanmelding s.v.p. doormailen naar
keuleni@mzh.nl
Wees er snel bij want vol=vol!

Achtergrondinformatie:
Monique van der Meché is in 2002 begonnen als anesthesie –medewerker in dit ziekenhuis. Door een druk bestaan kwam de behoefte met de jaren om meer rust in te bouwen in haar leven en gezien zij toch veel nek en schouder klachten had kwam zij met yoga in aanraking. Dit gaf haar rust in haar hoofd en ook fysiek voelde zij zich beter.
Ze is met de 4 jarige opleiding tot Hatha yogadocent in Bilthoven begonnen . Dit is de oudste yoga -docenten opleiding van Nederland, het Saswitha instituut.
Monique is van mening dat mensen in deze tijd van drukte en hektiek een pas op de plaats moeten kunnen maken door zich open te stellen voor yoga. Het gaat naar haar idee niet om hoe snel je een doel bereikt hebt maar om de weg er naar toe, met een omweg of op een tussenstation kun je mooie dingen tegenkomen. Er wordt vaak gezegd “ik ben niet lenig genoeg voor yoga” maar yoga gaat juist niet om je doel direct te bereiken zoals je tenen aanraken , maar yoga gaat juist om de ontmoeting met jezelf op die weg naar beneden.

Door middel van yoga kom je in eerste instantie door de intensieve houdingen uit je hoofd en in je lijf. Je leert je eigen grenzen bewaken en je komt dichter bij je eigen kern , waar het voor jóu omdraait in het leven..
Vooral door yoga te gaan beoefenen na werktijd, kun je je werk lekker achter je laten en met vernieuwde energie de dag hervatten.
Haar yoga lessen zijn in principe voor iedereen toegankelijk, per slot van rekening doe je het voor jezelf en zijn oefeningen altijd aan te passen naar eigen kunnen. In de les is het zoeken naar de juiste balans tussen inspanning en ontspanning.
Elke les wordt afgerond met een lange ontspanning.