Workshop ‘Kleuren mengen in dialoog’

Nieuwe schilderworkshop ‘kleuren mengen in dialoog’ op donderdag 6 maart 2014, o.l.v. Hanny Siersema, beeldend kunstenaar.

Aanvang: 19.00 uur
Kosten voor leden :        € 12,50
Introducés: € 22,–

KLEUREN MENGEN IN DIALOOG

Met acryl

Groen mengen ipv uit een tube halen maakt je schilderen zoveel kleurrijker.

 Maar hoe doe je dat dan: mengen? De techniek van het mengen wordt uit de doeken gedaan.
We gaan mengen vanuit een spaarzaam palet:  met Geel, Rood en Blauw. Daar zijn héél veel kleuren van te maken.  Groen, oranje en paars maken we dan zelf in alle variaties: helder, lichter, donkerder, enz. Door te leren mengen krijgen we een enorm scala van kleuren. De volgende vragen komen aan de orde:

Wat doen wit en zwart?

3287489274
Hoe we door glaceren (een transparante schildertechniek) de kleurkracht op kunnen halen. Hoe los je het ‘doorbloeden’ (verdwijnen) van kleuren op? En: waarom krijg je nooit paars maar bruin als je blauw met rood mengt? Hoe krijg je echt paars? Schilderen met een natte en/of droge penseel? Alle kleuren die we vinden zetten we op een doekje: vrij of in een van te voren gekozen compositie. Een avond in mengen is je schilderend verdiepen in kleuren en je verbazen over de enorme kleurenrijkdom, als je echt aan het mengen slaat……..kom!

Opgave via opgavestrookje.(op pmz website)
Betaling via storting op ING 334248 t.n.v. Pers ver Martini Ziekenhuis o.v.v. worskhop portretschilderen.

Locatie: Atelier Hanny Siersema, st Walburgstraat 24-14.(oude school) Even bellen, en dan even wachten. Het is in een inham!

Parkeren met de auto kan lastig zijn, -parkeergarage wel vlakbij, Ossenmarkt, Haddingestraat en St Jansstraat- Met de fiets is het makkelijkst. De fietsen kunnen veilig binnen de poort gestald worden.

Uiterste aanmelddatum: 01-03-2014

Opgaveformulier schilderworkshop kleuren mengen 6-3-2014

Contact persoon: Irene van Keulen tel. 06 10327133( van ma t/m do na 16.30)   of keuleni@mzh.nl