Weerbaarheidstraining

Aanbieding PMZ workshop (4 woensdagen) weerbaarheidstraining;

gegeven door:
Fred Wekema
WBH training
www.wbh-training.nl

Tijd: 17.15-18.15
Locatie: Fysioruimte
Prijs: 7,50 euro
Start: Woensdag 11 juni (bij genoeg deelname min 8 personen)
Max. 20 personen
Opgave via: kremercn@mzh.nl + vermelding personeelsnummer  graag voor voor 11 juni a.s.
Bij vragen: Cora kremer (5560)

Waarom een cursus weerbaarheidstraining / zelfverdediging?
Vandaag de dag voelen veel mannen, vrouwen, jongens en meisjes zich in onze maatschappij kwetsbaar en onveilig omdat ze gepest worden of een vervelende ervaring hebben gehad. Dit gevoel vertaalt zich bijvoorbeeld in onzekerheid in sociale conflictsituaties en in angst om `s avonds de deur nog uit te gaan. Deze gevoelens van angst en onmacht kunnen leiden tot beperkingen in het dagelijks functioneren.

De aangeboden weerbaarheidstraining / zelfverdediging biedt de mogelijkheid om op een actieve manier met dit onderwerp bezig te zijn. Het leert u vertrouwen te stellen in uw eigen fysieke en mentale mogelijkheden en toetst u uw gevoelens van onveiligheid aan de realiteit.

Inhoud programma 
Als deelnemer leert u zorgdragen voor eigen veiligheid en de eigen persoonlijke ruimte, met respect voor die van de ander. In de cursus weerbaarheidstraining leren de deelnemers letterlijk en figuurlijk stevig in hun schoenen te blijven staan in vervelende, lastige, bedreigende, agressieve en/of gevaarlijke situaties. Het zelfvertrouwen van de deelnemers wordt verhoogd, waardoor effectiever gereageerd wordt op potentiële conflictsituaties. Het praktijkgedeelte van de training richt zich op verbale- en non-verbale presentatie, het inschatten van gevaarlijke situaties en het aanleren van eenvoudige maar effectieve zelfverdedigingstechnieken.