Shoarmaschotel maken

Hoofdgerecht
4 personen

Ingrediënten
1 prei
500 gram winterpeen/ wortelen uit zakje
1 blikje maïs
2 el olie
300 gram shoarmavlees
1 ei
400 ml kraanwater
1 ovendagschotel mix voor prei
700 gram aardappelschijfjes (duopak)

Voedingswaarde
565 calorieën
25 gram eiwit
63 gram koolhydraten
21 gram vet

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een ovenschaal in. Maak de prei schoon en snijd in ringen. Schil de winterpeen en snijd in blokjes. Laat de maïs uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak het shoarmavlees 5 minuten. Voeg de prei en winterpeen toe en bak 2 minuten mee. Schep de maïs erdoor. Roer het ei met het water en de mix los. Leg de helft van de aardappels in een ovenschaal. Schep het vleesmengsel erover en dek af met de rest van de aardappels. Schenk de ovenmix erover en laat het geheel in de oven in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin worden.

Eet smakelijk!

Marjolein Diëtiste