Bezoek Appingedam

Beste senioren,

Ons bezoek aan MENKEMABORG op donderdag 19 mei moet nog komen, terwijl de uitnodiging voor het volgende uitstapje in juni hieronder wordt beschreven. Daarna is het zomer en staat onze volgende activiteit gepland voor de maand september.
Je kan je nog aanmelden voor het bezoek aan dit MUSEUM, BORG en TUIN in Uithuizen. Wees er snel bij, zodat wij het aantal personen kunnen doorgegeven!
Op dinsdagmiddag 7 juni gaan we naar de stad APPINGEDAM.
We beginnen met een rondje Appingedam met de Rondvaartboot Damsterveer, duur een uur.
Dit is een unieke mogelijkheid om vanaf het water met een andere blik het historische Appingedam te beleven. We zien dan de bijzondere middeleeuwse gevels, de fraaie bruggetjes en de alom bekende hangende keukens. Er zal een stadsgids aan boord meegaan om over de geschiedenis van de bezienswaardigingen te vertellen.

Appingedam 6

Na de rondvaart gaan we aan de koffie of thee om alle indrukken vanaf het water te verwerken en ons voorbereiden op de stadswandeling.

Appingedam 4

Ons 2e onderdeel van het uitstapje in Appingedam is dus een Stadswandeling door het stadscentrum met de bezichtiging van het Raadhuis. Dit doen we onder begeleiding van een stadsgids. De totale loopafstand is slechts 1½ km. De stadsgids verteld tijdens de wandeling over de geschiedenis van het stadscentrum. Het raadhuis, een rijksmonument, is gebouwd in de 17e eeuw, in renaissancistische stijl opgetrokken en heeft gebrandschilderde ramen. De rondleiding door het Raadhuis duurt een ½ uur.
Informatie en aanmelden kan telefonisch t/m 2 juni bij Hennie Kant, telefoon 050-5711594 of per mail henniekant@icloud.com
Kosten voor leden gratis, één introducé toegestaan tegen een bijdrage van € 5,00.
Tussen de rondvaart en de stadswandeling staat er koffie / thee met iets lekkers voor ons klaar.
Deelnemers graag om 12.30 uur verzamelen bij onze vaste carpoolplaats om te vertrekken, parkeerplaats Laan Corpus den Hoorn tegenover Stadjershal. Graag bij opgave aangeven of je auto beschikbaar is voor carpoolen. Ook vermelden als je niet komt carpoolen en rechtstreeks naar Appingedam rijdt. Dan graag om 13.15 uur aanwezig zijn bij parkeerplaats (gratis) Overdiepterrein bij AH.

Met vriendelijke groet,
Contactpersonen Seniorenclub