Zeilboottocht met de Willem Jacobs

PMZ organiseert Zeilboottocht met de Willem Jacobs vrijdag 23 Juni

Historie en comfort
Het schip is 130 jaar oud, maar het interieur is modern – zelfs met een echte openhaard! U ervaart het ware zeilen met het comfort van deze tijd. Het zeilen van een dagtocht is geschikt voor actief en passief genieten. Er zijn mensen nodig om de zeilen te hijsen, de zwaarden te lichten en de schoten aan te trekken. Maar er is ook ruimte voor mensen die rustig van de schitterende omgeving willen genieten. Daarom is het zeilen van een dagtocht een plezierige ervaring voor personeel.
Als je aan boord stapt, dan staat er een lekker kopje koffie of thee klaar. Als iedereen aan boord is dan geeft de schipper een introductie. Na een uitleg over het zeilen gaan de trossen los.
Je mag meehelpen bij het zeilen als je dat leuk vindt. Zit je liever in de avondzon? Op het achterdek zijn lekkere bankjes, en op de luikenkap kun je loungen. Benedendeks is het ruime dagverblijf, waar de kok goed voor je zorgt.

Willem Jacobs foto 1

Wind, water en jij
Voel dat het schip gaat hellen bij een windvlaagje. Hoe de schoten strak komen te staan, en de wind de zeilen bolt. De Willem Jacob is een gevoelig en snel schip. Als je het leuk vindt (en de omstandigheden het toelaten) dan mag je ook zelf een stuk aan het roer staan, en ervaren hoe het is om een schip van 80 ton te sturen. De richting bepaal je aan de hand van wind, water, tij en je eigen wensen.

  • Opstaptijd: 18.00 uur
  • Opstapplaats: Praxis (Damsterdiep)
  • Einde tocht: 22.00 uur
  • Opgave: Voor 14 Maart, minimale opgave 20 pers. Maximale opgave 39 personen via opgavestrookje PMZ
  • Kosten boot incl. diner: 40 euro p.p. leden/ niet leden 55,00 euro

links van site die we voor jullie gemaakt hebben:
Informatie Willem Jacob
Drank zit bij de prijs nog niet inbegrepen. De prijslijst voor de drankjes kun je hier vinden.