Bezoek Hunebedcentrum

Beste senioren,

De zomermaanden liggen bijna weer achter ons. Dus pakken wij de draad weer op en organiseren we een uitstapje voor september. Wij gaan dan een bezoek brengen aan het Hunebedcentrum, Hunebedstraat 27, 9531 JT Borger en wel op donderdag 14 september 2017.

hunebedcentrum 2
Het Hunebedcentrum in Borger op de Drentse Hondsrug zet ons op het spoor naar de prehistorie. In die tijd werden daar indrukwekkende grafmonumenten gebouwd. In het museum wordt de geschiedenis verteld over de graven, wie ze heeft gebouwd en waarom. Er staan nog 54 hunebedden, waarvan de grootste pal naast het centrum, welke wij kunnen bewonderen.
Naast het museum is sinds 2014 het Oertijdpark geopend. Daar kunnen we ervaren hoe onze voorouders leefden in hun boerderijen. In het Kenniscentrum, tegenover het museum, is een vaste expositie te zien over ijstijden en prehistorie van Geopark de Hondsrug. Er is een museumwinkel aanwezig met o.a. gerelateerde producten uit Drenthe.

Hunebedcentrum

hunebedcentrum 4
Op eigen gelegenheid gaan we het museum bezichtigen. Na afloop drinken we koffie/thee met iets lekkers in het museumcafé.
Het Hunebedcentrum is geschikt voor rolstoelgebruikers, zo nodig is een rolstoel of rollater beschikbaar.  Verzamelplaats Stadjershal, Laan Corpus den Hoorn, vertrek 13.15 uur. Ga je rechtstreeks dan word je om 14.00 uur in Borger verwacht.
Bij opgave vermelden of je rechtstreeks gaat of komt carpoolen. Bij carpoolen ook aangeven of je auto beschikbaar is voor vervoer.
Ben je in het bezit van een Museumjaarkaart, dan deze graag meenemen.
Kosten voor leden gratis, één introduce is welkom, zonder MJK € 5,00, met MJK € 2,50.
Aanmelden tot 10 september per mail: koosscholtens@home.nl , per telefoon bij Wil van Doorn: 050-5273292
Agenda: 18 oktober 2017, bezoek Mosterdmakerij en Kaarsenmakerij te Eenrum